Kartonnen doos levensmiddel

Ben je op zoek naar een kartonnen doos voor levensmiddelen, dan ben je bij Dozen op Maat aan het juiste adres! Wij bieden een groot assortiment aan kartonnen dozen in diverse formaten.

Stel jezelf de vraag

Bij het verpakken en versturen van levensmiddelen in een kartonnen doos zijn een aantal zaken van belang:

  • Wordt het per stuk verpakt of kunnen er meerdere producten in één doos?
  • Is het breekbaar (bijvoorbeeld potjes jam) of een vacuüm verpakt product (bijvoorbeeld koffiebonen)?
  • Is het bederfelijk of houdbaar?
  • Is het een zwaar en breekbaar product zoals wijn? Of een licht en breekbaar, zoals chips die in een zak verpakt zitten?
  • Is je product gevoelig voor impact (stoten) van buitenaf of juist voor vloeistof en vuil dat door de doos heen kan komen?

Dit zijn vragen die je jezelf kunt stellen bij de keuze voor een kartonnen doos voor levensmiddelen.

Met of zonder extra versteviging

Afhankelijk van de antwoorden kies je voor een doos zonder of met extra versteviging aan de boven- en/of onderkant, of rondom. 

Ter illustratie

Twee kleine voorbeelden: wijn in een fles is een breekbaar artikel en bovendien zwaar, dus wordt het verpakt en verstuurd in een doos die extra versteviging biedt. Een aanbieder verstuurd biologische chocoladerepen. Het is niet per se een kwetsbaar product, maar je moet er niet aan denken dat er water of vuil bij komt. Je kunt dan voor een kartonnen doos kiezen die ook extra bescherming biedt aan de bovenkant en onderkant of het product nog eens extra beschermen door een plastic verpakkingsmiddel te gebruiken.

Lever je levensmiddelen aan de detailhandel?

Dan is een praktische strak ingepakte doos erg fijn. Je kunt er bovendien nog voor kiezen om de kartonnen doos te bedrukken. Bij Dozen op Maat bedrukken wij zelf de kartonnen dozen.

Lever je groente, fruit en vlees aan de consument?

Bijvoorbeeld in de vorm van voedselpakketten die tegenwoordig steeds meer aan populariteit winnen? Dan is het wellicht van belang om een kartonnen doos te kiezen waar de producten in kunnen luchten. Je maakt een blijvende indruk als je deze doos ook nog eens op een leuke manier laat bedrukken.

Onze rekentool

In onze eenvoudige rekentool kun je zelf het formaat en de prijs berekenen van de kartonnen doos die je nodig hebt om je producten veilig en goed te verpakken en versturen. Hier vind je ook de verschillende soorten dozen waar je uit kunt kiezen. Heb je advies nodig of wil je hierover sparren? Neem dan gerust contact op.

Sjoerd Haitsma
Vragen of hulp nodig?
Neem gerust persoonlijke contact met ons op!
Contact opnemen
Think Inside The Box
Sandro von Haller