kartonnen doos kledingstuk

Veel kleding wordt in kartonnen dozen verstuurd en hierbij wordt er flink gevarieerd in soorten en vormen. Omdat kleding geen breekbaar artikel is, wordt vaak gekozen voor een kartonnen doos zonder extra versteviging rondom. Wat kleding kwetsbaar maakt zijn vloeistoffen en vuil van buitenaf. Daarom zit kleding doorgaans ook nog in een plastic verpakking als het wordt verstuurd.

Waar kies je voor

Bij Dozen op Maat geven we graag advies over het formaat van de kartonnen doos die je nodig hebt om je kleding veilig en makkelijk te versturen. Als aanbieder van kleding is het raadzaam om te bedenken welk formaat kartonnen doos het beste past bij de hoeveelheid kleding die je per keer verstuurd. Je kunt twee dingen doen:

  1. Ervoor kiezen om veel diverse formaten dozen te bestellen zodat je kleding altijd strak verpakt is.
  2. Ervoor kiezen om een aantal gangbare formaten op voorraad te hebben, bijvoorbeeld 4.

Veel keus

Bij optie 1 kan het zijn dat je met een grote hoeveelheid dozen zit die allemaal een ander formaat hebben. Je past en meet bij iedere bestelling precies welke kartonnen doos je nodig hebt. Dat kost tijd en het risico bestaat dat je met bepaalde formaten ‘opgescheept’ blijft zitten. Je weet immers niet van tevoren welke aantallen kledingstukken jouw klanten bestellen. Je kleding wordt wel strak verpakt op deze manier, dat staat netjes en scheelt ruimte.

Gangbare formaten

Bij optie 2 kies je per bestelling uit de – pak ‘m beet – vier opties die je hebt gekozen. Dat houdt in dat je soms kleding verstuurd in een wat ruimere kartonnen doos. Omdat kleding geen breekbaar artikel is, is dat echter geen probleem.

Een doos op maat voor maatpakken

Kleding als maatpakken of galajurken worden doorgaans in platte dozen verstuurd, deze worden wel als kwetsbaar beschouwd. Stel je voor dat je een maatpak ontvangt die opgerold in een plastic zakje in een kartonnen doos zit. Hier is maatwerk de beste optie. Bij SPH Verpakkingen geven we je hiervoor graag advies!

Met onze rekentool reken je eenvoudig uit wat de prijs is van de kartonnen doos van je keuze.

Sandro von Haller
Vragen of hulp nodig?
Neem gerust persoonlijke contact met ons op!
Contact opnemen
Think Inside The Box
Sandro von Haller