Zo bepaal je het ideale doos formaat

Zo bepaal je het ideale doos formaat

Een te grote doos kan leiden tot hoge verzendkosten en verspilling van onnodig karton, terwijl een kleine doos schade kan aanrichten aan jouw product. Maar hoe bepaal je dan het ideale doos formaat? In deze blog vertellen wij jou alles over een efficiënte verpakking van jouw producten.

Waarom is de juiste doosgrootte belangrijk?

Het gebruik van de juiste doosgrootte heeft verschillende voordelen. Allereerst helpt het om verzendkosten te optimaliseren. Verzendingstarieven worden vaak bepaald op basis van de grootte en het gewicht van het pakket. Een te grote doos resulteert in hogere verzendkosten, omdat koeriers vaak volumetrisch gewicht berekenen in plaats van alleen het werkelijke gewicht.

Daarnaast kan de juiste doosgrootte bijdragen aan de bescherming van je producten tijdens het transport. Een goed passende doos minimaliseert beweging van je items, waardoor de kans op schade afneemt. Dit kan resulteren in lagere retourpercentages en een verbeterde klanttevredenheid. Benieuwd hoe je de ideale doosgrootte bepaalt? Lees dan verder.

Stap 1. Meet de inhoud van jouw pakket

Om het juiste doos formaat te berekenen is het van belang dat je de items die je gaat verzenden goed kent. Gebruik een liniaal of meetlint om de lengte, breedte en hoogte van je producten op te meten. Deze afmetingen zijn cruciaal voor het selecteren van een geschikte doos. Wij raden aan om te meten in millimeters en af te ronden naar boven. 

Stap 2. Bepaal de binnenmaat

Nu je het product dat je wil gaan verpakken hebt opgemeten, kun je de maat doos gaan bepalen. Dit gaat altijd om de binnenmaat van de doos. Het is eigenlijk heel simpel: tel 3 tot 6 mm op bij de afmetingen van de lengte, breedte en hoogte van jouw product. Is het product dat je gaat verpakken breekbaar en heb je daardoor extra beschermingsmateriaal nodig? Neem dit dan mee in de berekening van jouw product. 

Stap 3. Overweeg beschermende verpakking

Als je fragiele items verzendt, investeer dan in beschermende materialen zoals bubbeltjesplastic, opvulchips of schuimvellen om de schade tijdens transport te verminderen.

Stap 4. Jouw doos samenstellen

De laatste stap is het samenstellen van jouw doos! Kies eerst het type doos dat bij jou product past, vul de binnenmaten in die je hebt berekend, kies de kwaliteit en kleur en tot slot het aantal dozen dat je nodig hebt. Voeg de dozen toe aan jouw winkelwagen en reken direct af. Zodra wij jouw bestelling hebben ontvangen gaan we direct voor jou aan de slag. Wij streven naar een verzending binnen 10 werkdagen. Het is ook mogelijk om voor spoedlevering te kiezen. Neem voor meer informatie over de levering gerust contact met ons op. 

Stel jouw doos samen


Gilian Bos
Vragen of hulp nodig?
Neem gerust persoonlijke contact met ons op!
Contact opnemen
Think Inside The Box
Sandro von Haller