Waardevolle sidekick

Samenwerken. Het lijkt een open deur: samen bereik je meer. En dat is ook zo.

Toegegeven, als verkoper van dozen op maat willen we graag verkopen net als iedere andere professionele onderneming. En dan natuurlijk bij voorkeur veel en vaak. Verkoop is het bestaansrecht van je onderneming, ook voor ons. Daar doen wij al 18 jaar vakkundig en met succes want onze tevreden klanten zijn te vinden in heel Nederland en daarbuiten.

Toch richten wij ons niet op de harde verkoop, het verwerven van klanten en het pushen van onze kartonnen dozen. Bij SPH Verpakkingen staat de samenwerking met onze klanten voorop. Want een tevreden klant is een klant voor het leven. ‘Nog zo’n tegeltjeswijsheid’ zul je wellicht denken, maar het is een cliché die toch écht waar blijkt te zijn.

Veel formaten en varianten

Bij SPH Verpakkingen denken we mee. Als je een kartonnen doos op maat zoekt heb je keus uit heel veel formaten en varianten en dan overdrijven we niet. Het zijn er écht heel veel. En omdat we zelf een eigen productiebedrijf hebben, kunnen we het allemaal aanbieden.

Als ‘dozenzoeker’ die zoekt naar die ene perfecte doos op maat kan dat best overweldigend zijn. Op een gegeven moment zie je door het spreekwoordelijke bos de kartonnen dozen niet meer. Daarom gaan we altijd samen met onze klanten op onderzoek uit om de perfecte kartonnen doos op maat te vinden. Hiervoor bespreken we een aantal vragen:

  • Welke kwaliteit volstaat voor je product? Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een doos voor. En als die nog niet bestaat, maakt SPH Verpakkingen er een voor je! Het is een uitdaging die we graag aangaan. Megagroot, extra dik, of verrassende vormen. Is je product breekbaar? Van welk materiaal is het gemaakt? Heeft het uitstekende randen of vormen? Ben je op zoek naar een omdoos? Of naar een luxe doos waar je product direct in wordt verpakt? You name it, we make it!
  • Welk formaat heb je nodig? Een perfect passende doos - een doos op maat - geeft garanties voor een zo veilig mogelijk vervoer. Het product schuift niet tijdens het vervoer, zorgt voor een groter volume op een pallet en neemt in schappen zo weinig mogelijk ruimte in beslag. De lege ruimte in een doos op maat beperken tot een minimum, dat is ons streven!
  • Welke kwaliteit volstaat voor je product? Dit lijkt een vanzelfsprekendheid, maar het is belangrijk om hierover na te denken. Er zijn namelijk veel verschillende kwaliteiten en diktes. Heb je een product van hard materiaal dat niet gevoelig is voor vocht of kou, dan is de kwaliteit misschien minder van belang. Wil je boeken in een kartonnen doos verpakken, dan is het belangrijk dat deze droog blijven. Een breekbaar product behoeft uiteraard een goede kwaliteit doos, maar wordt misschien ook beschermd door vulmateriaal. Het is weer een keuzemogelijkheid die we samen bespreken.
  • Waar staat de doos? Komt je doos in het magazijn, in een winkelschap, in een luxe boetiek of is het een verpakking voor een product dat je aanbiedt in je webshop? Is de doos het eerste wat een klant ziet bij ontvangst? De uitstraling van de doos is voor de ene klant minder van belang en voor de ander een verlengstuk van het imago en is daarom ook iets waar wij rekening mee houden. In overleg met de klant uiteraard.

Je product in de hoofdrol

Bij een kartonnen doos op maat maken we dus ‘niet zomaar een doos’. Jouw product krijgt de hoofdrol en onze kartonnen doos is de waardevolle sidekick. Niet dominant aanwezig, maar wel van levensbelang en ontstaan uit een goede samenwerking!

Wil je meer informatie of weten welke oplossing wij voor je hebben? Kijk dan op www.kartonnendozen.nl. Je vindt daar o.a. een handige rekentool. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent!

Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor een standaard formaat doos. Die hebben wij namelijk gewoon op voorraad, altijd klaar om je van dienst te zijn. Net als wij.

P.S. Samenwerken met klanten vinden wij waardevol en als blijkt dat klanten dat ook vinden, dan doen we het goed! Zo wordt SPH Verpakkingen genoemd als samenwerkingspartner in de bedrijfsfilm van één van onze gewaardeerde klanten en buren Jobo Borstelfabriek B.V. uit Hoogeveen en daar zijn we met recht trots op!


Gilian Bos
Vragen of hulp nodig?
Neem gerust persoonlijke contact met ons op!
Contact opnemen
Think Inside The Box
Marc Haitsma